Ingenium

Ingenium

Als groeiende onderneming gingen we twee jaar geleden voor het eerst in zee met alnus om ons organogram en de bijhorende resultaatgerichte functiebeschrijvingen op punt te stellen. Aan de hand van vragen via enquêtes en persoonlijke interviews in alle lagen van de organisatie, bezorgde Els Maes ons een goede basisstructuur, waar we tot op de dag van vandaag zeer tevreden over zijn.

Recent hebben we opnieuw een beroep gedaan op alnus voor het stroomlijnen van de processen van onze ondersteunende diensten. De samenwerking verliep weer zeer vlot. Net als bij het vorige project, ging Els met iedereen rond de tafel zitten en legde ze uit waarom het van belang is om aanpassingen door te voeren. Zo voelen onze medewerkers zich duidelijk betrokken bij de opdrachten. Door haar enthousiaste aanpak weet ze zelfs mensen die niet echt openstaan voor verandering te motiveren. Els is absoluut geen theoretische consultant, ze gaat zeer praktisch te werk en houdt bovendien altijd rekening met de persoonlijkheden van iedere medewerker.

Als er in de toekomst bij Ingenium nieuwe projecten op til staan, zal Els de eerste persoon zijn waaraan we zullen denken om mee samen te werken. Bij Els weet je waar je aan toe bent, ze zegt het zoals het is en dat wordt door iedereen geapprecieerd, ongeacht welke rol binnen de organisatie men bekleedt.

2013
Ellen Dhaese

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Pak problemen aan in 7 stappen

De ‘empathy map’ helpt om inzichten te verwerven in de belevingswereld van je medewerkers.

Leren en aandacht voor leren zijn dé sleutel voor organisaties om flexibeler en wendbaarder te ku

De STAR-methode (Situatie-Taak-Actie-Resultaat) is een hulpmiddel om het gedrag van een kandidaat

Denk na over de arbeidsinhoud van jobs
Analyseer problemen: bekijk oorzaken en gevolgen